• Danes Hill School new reception building
  • Danes Hill School new reception building
  • Danes Hill School new reception building
  • Danes Hill School new reception building
  • Danes Hill School new reception building
  • Danes Hill School new reception building
  • Danes Hill School new reception building
  • Danes Hill School new reception building

Reception Building, Danes Hill School, Surrey

A new, unique building with a wow factor for this leading Independent school.

The brief was to provide a front-of-house building together with large associated external works. The way the school was viewed and accessed was totally re-orientated.

The large overhanging eaves provide protection from the elements to pupils awaiting collection, and the inviting reception welcomes pupils, parents and staff alike.

The building is a gull wing design and is environmentally very efficient. A large number of different materials clad the block and steel skeleton, including brickwork, oak and specialist zinc tiles.

The building, together with the large external works and new railings, now secures the school site from the outside.